Tekenen, tekenen en tekenen. Dit was alles wat mij vroeger interesseerde. Tot heden. Al hoewel het nu bijna helemaal gedigitaliseerd is. Op 14 jarige leeftijd op zondagochtend van Roosendaal naar Essen (België) op de fiets om daar 2 jaar lang tekenles te volgen. Geïnspireerd door de strip Storm (Don Lawrence) leerde ik mijzelf met gouache schilderen. Na de MAVO naar St Lucas in Boxtel waar ik de schilders opleiding afrondde. Geen huisschilder geworden. Het tekenen en creatief bezig zijn trok mij veel meer. Na mijn diensttijd bij de 'Jantjes' naar de kunstacademie St Joost in Breda. Na twee en half jaar academie hield ik het voor gezien. Vanaf 1993 tot 2008 werkte ik via diverse agentschappen en voor eigen opdrachtgevers als ontwerper, illustrator en beeldbewerker. Sinds 2008 geheel zelfstandig. O ja, en af en toe schilder ik portretten. Voorbeelden op aanvraag..
Na ruim 25 jaar werkzaam in de reclamewereld ben ik nog steeds een vakidioot. Mijn werkzaamheden zijn redelijk breed. Photocompositing, beeldwerking, design en het creëren van infographics (een mix van 2 en 3D). Voor dit soort opdrachten wordt ingehuurd door reclame en ontwerpbureaus, uitgeverijen of rechtstreekse klanten. Naast het uitwerken van ideeën van een artdirector/creatief wordt ik ook regelmatig door eigen klanten gevraag om mee te denken in het ontwerpproces. Mijn uiteindelijke doel is om samen met de klant mooi communicatief werk te maken.
Mijn site bestaat uit 3 onderdelen:
ARTWORK: illustratie, beeldbewerking en beeldcompositing: het samenstelen van een beeld uit diverse beelden. Hiervoor gebruik ik vaak Stockfotografie.
DESIGN: ontwerp van logo, huisstijl, affiches, verpakkingen enz..
INFOGRAPHICS: ontwerp en illustratie. Deze kunnen bestaan uit 3D of een mix van 3 en 2D (vector en of Photoshop).
Op mijn site staan genoeg voorbeelden ter inspiratie. Is er toch een specifieke vraag neem dan contact met mij op en dan kunnen we samen kijken wat mogelijk is.
Voor meer informatie bel of mail naar:

Mob: +31 (0) 6 519 52 609
mail@francoisveraart.nl

Adres:
Vlierlaan 178
4907 AW Oosterhout (NB)

Bank:
IBAN: NL 10 ABNA 0520 6204 29​​​​​​​
Back to Top